Як відправити посилку з України за кордон із West Parcel у 2024-му році

- Реєстрація (кроки 1-10)- Прорахунок вартості (кроки 11-16)- Деталі та створення посилки (кроки 17-36)- Відправка створеної посилки нам на склад (кроки 37-48)

Реєстрація

Крок 1‍Перед оформленням, будь ласка, переконайтеся що ваш товар не входить до списку заборонених товарів та упакуйте всі товари в посилку. Потім зайдіть на сайт Westparcel.com і натисніть на кнопку "Реєстрація".

Illustration

Крок 2‍У вікні реєстрації можна зареєструватися через Google, однак у цьому випадку дані в Google мають бути правильними. У багатьох це не так, тому рекомендуємо реєструватися з емейлом.

Illustration

Крок 3‍
Вкажіть англійськими літерами Ваші ім'я та прізвище, впишіть емейл і виберіть пароль.

Illustration

Крок 4‍
Поставте галочку (попередньо почитавши Правила Обслуговування) і натисніть "Зареєструватися".

Illustration

Крок 5‍Система West Parcel попросить підтвердити Вашу емейл-адресу.

Illustration

Крок 6‍
Перевірте свій емейл і знайдіть лист від West Parcel.

Illustration

Крок 7‍
Натисніть на посилання в листі.

Illustration

Крок 8‍
Вкажіть свій день народження та телефон.

Illustration

Крок 9‍
Вкажіть свою адресу англійськими літерами.

Illustration

Крок 10
Вітаємо! Ви завершили етап реєстрації. Система перенаправить Вас до Вашого Особистого Кабінету.

Illustration

Прорахунок вартості

Крок 11
В Особистому кабінеті натисніть на
Калькулятор з України.

Illustration

Крок 12
Вкажіть розміри та вагу посилки.

Illustration

Крок 13
Ви можете не заповнювати поле поштового індексу, якщо не пам'ятаєте індекс одержувача, але тоді калькулятор вкаже приблизні ціни доставки. Ви зможете вказати адресу одержувача пізніше.

Illustration

Крок 14
Розрахунковою вагою вважається найбільша вага з об'ємної або актуальної. Калькулятор сам визначає розрахункову вагу, зважаючи на зазначені габарити та вагу посилки.

Illustration

Крок 15Виберіть спосіб відправлення. Терміни та особливості кожної з доставок можна дізнатися на нашому сайті.

Illustration

Крок 16Найдешевшим способом є Консолідація Плюс - посилки спільно їдуть до Маямі, а звідти кожна прямує за своєю адресою. Для прикладу, виберемо доставку до Маямі FedEx, а з Маямі - службою UPS Mail Innovation.

Illustration

Деталі та створення посилки

Крок 17
Тепер вкажемо інформацію про адресата та вміст посилки. Натисніть на "Додати товар".

Illustration

Крок 18
Вкажіть необхідну
інформацію (позначена зірочками).

Illustration

Крок 19Вкажіть вартість і опис вмісту посилки. Якщо товарів кілька, і вони абсолютно різні, повторіть додавання для кожного з товарів. Якщо товари складають комплект, то можна вказати одне найменування, додавши, що це комплект. Наприклад, "pottery kit" - набір гончарних інструментів. Комплект однакових товарів можна вказати як набір із кількох штук. Наприклад, "set of 12 mugs" - набір із 12-ти чашок. Як посилання на товар можна вказати посилання на свій проданий товар або посилання на схожий товар, що продається в інтернеті.

Illustration

Крок 20
Можна вказати посилання на товар на маркетплейсі Etsy або будь-якому іншому майданчику.

Illustration

Крок 21
Переконайтеся, що вказане Вами посилання на товар не пошкоджено при копіюванні. Натисніть на сіру галочку праворуч від посилання, і картка товару має відкритися в новому вікні браузера.

Illustration

Крок 22
Проставте всі галочки і натисніть на кнопку "Зберегти".

Illustration

Крок 23
Ви перейдете на сторінку, де можете покласти вказаний Вами товар у посилку. Натисніть на кнопку "Продовжити".

Illustration

Крок 24Ви перемістилися на сторінку підтвердження вартості посилки. Перевірте всі зазначені параметри посилки.

Illustration

Крок 25
Якщо у Вас немає грошей на балансі в West Parcel, система покаже помилку. Поповніть рахунок на потрібну суму, натиснувши на "Поповнити" у верхньому правому куті Особистого кабінету. Детальні інструкції як поповнити баланс з допомогою
PayPal або Payoneer Ви можете переглянути на сайті.

Важливо! Щоб не втратити дані про зроблену посилку, форма поповнення має відкритися в новій вкладці браузера. Щоб не перевіряти налаштування браузера, відкрийте посилання "Поповнити" в новій вкладці або в новому вікні браузера, натиснувши на посилання правою клавішею миші та вибравши "відкрити в новій вкладці".

Illustration

Крок 26
У розділі "Поповнення рахунку" оберіть зручний спосіб поповнення. Зазначена сума включатиме комісію платіжної системи. Для прикладу ми виберемо PayPal.

Illustration

Крок 27
Пройдіть усі необхідні кроки для оплати в обраній Вами платіжній системі. У системі West Parcel сума оплати буде зарахована на Ваш баланс. Оплата вартості пересилання з балансу відбудеться пізніше.

Illustration

Крок 28
Після закінчення оплати Ви переміститеся на сторінку Транзакцій, де буде видно суму поповнення.

Illustration

Крок 29
Увага! Акуратно переключіться в попередню вкладку або вікно, де ми зупинилися на етапі підтвердження та оплати майже створеної посилки. Якщо все ж закрили вкладку - не біда. Вам доведеться повторити заново кроки з 13-го по 22-й, і це займе всього кілька хвилин.

Illustration

Крок 30
У вікні підтвердження посилки натисніть на кнопку перерахунку. Система розпізнає Ваш позитивний баланс на рахунку і дозволить пройти далі.

Illustration

Крок 31
Замість повідомлення про помилку з'явилася кнопка "Продовжити". Натисніть на неї.

Illustration

Крок 32Для митної декларації необхідно вказати опис товару, що пересилається, українською або російською мовою, а також підібрати код митної категорії товару.

Illustration

Крок 33
Якщо не знайшли точний код, можна вказати схожий за значенням. Наприклад, для металевої полиці можна вказати, що це "metal mountings rack" тобто "металева полиця-підвіска". Натисніть на "Продовжити".

Illustration

Крок 34
На екрані підтвердження натисніть на "Оплатити пересилання і роздрукувати документи"

Illustration

Крок 35
Після оплати Ви перейшли на сторінку друку документів. Якщо у Вас термопринтер, виберіть 10х15, в інших випадках натисніть на кнопку "Етикетки зі штрихкодом".

Illustration

Крок 36
Роздрукуйте етикетку і приклейте її до посилки. Якщо у Вас немає принтера, то Ви можете написати номер етикетки на посилці від руки (але це може трохи затримати її обробку в Києві).

Illustration

Відправка створеної посилки нам на склад

Крок 37
Віднесіть посилку в наш центр у Києві. Якщо Ви живете не в Києві, то Ви можете відправити посилку на адресу центру самостійно. Ви можете оформити посилку Новою Поштою і оплатити пересилку до Києва прямо в особистому кабінеті зі
знижкою 10%. Для цього перейдемо до наступного кроку.

Illustration

Крок 38Виберіть населений пункт, звідки Ви хочете відправити посилку. Потім виберіть найближче до Вас відділення Нової пошти (з тією ж накладною ви також можете відправити посилку з будь-якого іншого відділення Нової пошти по сусідству, якщо вибране Вами буде недоступне або закрите). Натисніть на "Продовжити".

Illustration

Крок 39
Вкажіть опис товару українською мовою та оціночну вартість. Натисніть на "Продовжити".

Illustration

Крок 40
Вкажіть розміри і вагу посилки, і натисніть "Розрахувати", а потім "Продовжити".

Illustration

Крок 41
Система покаже, скільки слід заплатити за відправлення. Запам'ятайте або скопіюйте цю ціну.

Illustration

Крок 42
Відкрийте посилання "Поповнити" в новому вікні або новій вкладці. Не закривайте цей екран - ми сюди скоро повернемося.

Illustration

Крок 43
Вкажіть у графі "Сума" суму, якої бракує з попереднього екрана, виберіть спосіб поповнення і натисніть кнопку "Поповнити".

Illustration

Крок 44
Після поповнення рахунку Ви опинитеся на сторінці "Список Транзакцій" і побачите рядок поповнення Вашого рахунку в West Parcel.
Акуратно переключіться на попередню вкладку.

Illustration

Крок 45Знову натисніть на кнопку "Продовжити".

Illustration

Крок 46
Підтвердіть правильність зазначеної інформації та натисніть на "Створити". Гроші за пересилання будуть зняті з Вашого рахунку в West Parcel.

Illustration

Крок 47
Після оплати посилки Нової пошти з Вашого балансу Ви перемістилися в розділ Документи. Натисніть на кнопку "Накладна".

Illustration

Крок 48Роздрукуйте передплачену накладну і принесіть її у відділення Нової пошти разом із посилкою. Якщо у Вас немає принтера, то Ви можете записати номер накладної та роздрукувати її у відділенні Нової Пошти.

Illustration

Питання та відповіді:

Чи можна якось пришвидшити процес оформлення посилки в особистому кабінеті?

- По-перше, щоб не платити кілька разів, Ви можете одразу розрахувати суму поповнення і поповнити (PayPal або Payoneer) Ваш рахунок у West Parcel заздалегідь на необхідну суму.- По-друге, якщо Ви відправляєте схожі речі, то Ви можете зберегти одне з відправлень як шаблон, і надалі користуватися шаблонами для відправки.- По-третє, якщо Ви продаєте на eBay або Etsy, то можете однією кнопкою завантажити всі ваші замовлення до Western Bid, і вся інформація про адресу одержувача, ціну та опис товару буде автоматично завантажуватися в процесі оформлення посилки.

Чому б не зробити процес оформлення зручнішим?

Ми постійно працюємо над поліпшеннями. Наша система призначена насамперед для тих, хто торгує на зарубіжних майданчиках і відправляє товари з України закордонним покупцям. Але тепер ви можете відправити посилку за нашими низькими цінами, навіть якщо Ви не продавець.